Viktigt vid bilköp

Den som precis har fått körkort blir förmodligen lite sugen på att köpa en bil. Men står man inför ett bilköp gäller det att vara uppmärksam och verkligen tänka efter vilken modell man vill ha.

bil (2)

I den här artikeln kan man läsa om hur en man åkte hundra mil för att köpa en miljöbil på en bilfirma, men kom hem med en vanlig bil. I annonsen för bilen hade han läst att bilfirman sålde en Greenline men det visade det sig alltså inte vara. Bilfirman ”reserverar sig för felskrivningar” i sina annonser men enligt Motormännen spelar det ingen roll eftersom en bilhandlare aldrig ska ange en egenskap som bilen inte har och som konsumenten inte kunnat upptäcka. Bilfirman hävdar dock att kunden visste om att det inte var någon miljöbil.

Välj rätt modell

Även om det är fel av bilfirman att ange egenskaper som bilar inte har när de säljer dem, gäller det som kund att vara uppmärksam på det man köper och verkligen inspektera bilen. Det är också viktigt att man verkligen tänker igenom sitt val av bilmodell så att den verkligen passar. Det är exempelvis inte ovanligt att man tror att man klarar sig med en mindre variant men att det sedan visar sig att den inte räcker till i vardagen. Det är också väldigt vanligt att köpa en större och dyrare modell än vad man behöver, skriver Expressen.

En bra bilhandlare

Är man uppmärksam och tänker igenom sitt val av bil, brukar det bli bra. Och väljer man en pålitlig bilhandlare, som exempelvis Bilweb, kommer man garanterat inte bli besviken. På deras hemsida finns massor av bilar till bra priser och vill man veta mer om själva företaget kan man surfa in på deras olika sociala kanaler.