Ta körkort billigt

Är du sugen på att ta körkort? Kul! Men tänk på att det kostar en hel del att knipa kortet – men som tur är finns platser i landet där det kostar lite mindre!

Det bästa sättet att ta körkort på är via en bra körskola som är uppdaterade på det senaste inom bilkörning, regler och körkortets nya utseende bland annat. Men något som kan vara bra att tänka på också är att det kostar en bra slant att ta körkort. Och det oavsett om du tar kortet via en körskola eller gör allt rörande bilkörning och teori på egenhand. Vad som kostar är till exempel litteraturen, bilen och bensinen. Sedan ska du även komma ihåg att det tar ganska mycket tid att lära sig all som ska kunnas både rent teoretiskt och praktiskt. Viktigt att då minnas är att allt du lär dig är viktigt för att du ska bli en så bra bilförare som bara möjligt. Tur är dock att det finns en del saker som du kan komma undan lite billigare med prismässigt – och det är genom att ta körkortet på olika delar av landet.

Här är det billigast att ta körkort

Beroende på vart i landet du befinner dig så kostar det olika mycket att ta körkort. Så är det bara. I till exempel storstäder är det dyrare då efterfrågan är högre och konkurrensen större om olika attraktiva områden, men på landsbygden är det tvärt om. Här kan det vara riktigt prisvärt att ta körkort, och något att minnas är att priset inte säger något om hur bra bilskolan eller uppkörningsplatsen är – det hela handlar alltså om att det är många som köar till en plats eller inte. Något som Trafikverket har gjort är en undersökning om vad det kostar för körlektioner, och vad man kom framtill är att det kan skilja tusenlappar beroende på vart man befinner sig någonstans. Vad bland annat Vi Bilägare skriver så såg man att det är mest förmånligt att ta körkort i Skåne, för där ligger nämligen minutpriset på en körlektion på ynka 8 kronor och 75 öre. Dyrast är det att ta en körlektion i Jönköping. Där kan du få en minuttaxa på hela 18 kronor, lite mer än dubbelt så dyrt alltså. Snittpriset i landet är cirka 12 kronor, så om din körlektion kostar mindre än 12 kronor per minut kan skatta dig lycklig över att du fått en billigare körlektion.