Flygande bilar kan bli verklighet

Flying carVi kan med säkerhet inte veta vad framtiden har att visa oss. Förhoppningar och teorier om flygande bilar har under många år präglat människans fantasier. många filmer som handlar om framtiden eller magi finns det just flygande bilar, som om den tekniska utvecklingen är påväg ditåt. Ny information visar dock på att detta kan bli verklighet i framtiden.

Vi har tidigare skrivit om hur viktigt det är med extraljus på sin bil, men nu ska det handla om något som för många kan vara svårt att tänka sig, nämligen flygande fordon. Det är realistiskt sett inte möjligt och bryter mot Newtons tredje lag. Men nu kommer information om att det finns en motor som kallas EmDrive, som kan komma att möjliggöra flygande bilar, ren energi och resor till andra planeter.

Ska testas i rymden

För att veta om motorn fungerar ska den testas genom att den ska få driva en satellit i en omloppsbana runt jorden utan något bränsle. Och om detta test fungerar som man tänkt så är Newtons lag motbevisad, och det öppnas alltså upp för möjligheten att människans dröm om flygande bilar kan bli sann. Drivkraften i motorn EmDrive, skapas genom att mikrovågor i en konformad kammare reflekteras i väggarna och zickzack fram och tillbaka längs konens sidor som i sin tur skapar ett tryck som får fordonet att röra sig framåt, skriver Expressen. Detta låter omöjligt, men Nasa och andra organisationer hävdar att de testat motorn och att den fungerar, så nu ska den testas i rymden för att få klartecken i om den fungerar eller inte. Om EmDrive inte fungerar är dock risken stor att drömmen kring flygande bilar inte kommer att gå i uppfyllelse, om inte någon kommer på en annan revolutionerande lösning. Vi håller tummarna för EmDrive.

Här följer en klassisk scen från filmen Harry Potter, med en flygande bil: