Fler kvinnliga truckförare i utbildning

Än så länge har truckföraryrket främst legat männen varmt om hjärtat, men alltmer har även kvinnor börjat nosa på möjligheterna att utbilda sig. Att arbeta som truckförare kräver stor kunskap och gott handlag med fordonet och det kan också vara en tuff miljö att vistas i. Men skam den som ger sig och idag blandas de manliga truckförarna mer och mer med de kvinnliga och skapar en intressant mix.

Visste du att det fanns fler kvinnliga truckförare på 60-talet? Denna kurva håller dock på att vändas uppåt igen. Men allteftersom det började bli en brist på män inom truckföraryrket på senare år, så har kvinnorna börjat köra in i denna manliga värld. Är du som kvinna intresserad av att bli truckförare så kan du gå en utbildning hos Linde. Läs mer om Linde här och se om truckförare är något för dig.

kvinnlig truckförareÖppnar nya dörrar

Att köra truck kan bli en stor dörröppnare till många olika industrier. Inom de flesta områden och företag så finns det ett lager där produkter och varor måste flyttas och lagras med hjälp av en truck. Det betyder att du som arbetar som truckförare kan ledas in till en mängd branscher och få en bättre inblick. Det, i sin tur, kan öppna nya dörrar och ge dig nya möjligheter. Även om du har en utbildning inom något annat område så kan en truckförarutbildning vara bra att ha. Du kanske vill jobba extra eller bara bredda dina vyer.

Mer kvinnor på ingång

Sedan ett knappt decennium har fler kvinnor hoppat in på denna mer manliga bransch och rört om i grytan rejält. Och faktum är att många trivs som fisken i vattnet. Det är ofta flexibla arbetstider, en rolig stämning nere på lagret och dessutom hög garanti att du får jobb efter utbildningen eftersom det räknas som ett bristyrke, även i övriga nordiska länder. Damerna är därför mer än välkomna att köra truck!