Extraljus räddar liv

När det kommer till bilar kan en nästan aldrig tumma något på säkerhetstänket – vare sig det gäller bilbälte, krockkudde eller att mäta oljenivåer och veta vad som är vad under motorhuven. I dag skriver vi om något som kanske är extra viktigt i vårt säsongsbetonade klimat, extraljus på bilen.

Kvinna i bilI OP kan vi i dagarna läsa om hur det inför en ny säsong med mörker, kyla och hala vägar blir påtagligt med ett uppsving vad gäller stölder av extraljus – något som nästan aldrig sker under en så ljus månad som till exempel juni. Ja det är alltså ett ganska hett villebråd, men det ger också en fingervisning om hur viktigt detta är, extraljuset. För en vill ju se ordentligt när en kör bil i vinternatt på en skogsväg i säg Norrland, eller Småland – det spelar faktiskt inte så stor roll, mörkret hägrar över hela Sverige i vintertider och det är bra att vara medveten samt förberedd.

Ja vintern är hostande och halkande på väg mot oss alla, klädd i sliten rock och med håliga fingervantar. Det är lika bra att vara beredd på såväl kylan som mörkret, med allt ifrån rejäla kläder, till vinterdäck och reflexer, se till att vara sedd där på vägarna, oavsett om det är som fotgängare eller bilförare. Det här med att synas gör det både tryggare och trevligare, för alla, oavsett om en är en rutinerad bilförare eller ett barn i första klass på väg till skolan.

Eftertraktade välgörare

Nyhetsmedier landet över har flera artiklar vardera om hur vanligt det är att extraljus stjäls, så se till att verkligen skruva fast dessa livräddare riktigt hårt, samt försäkra dem. Via oljebaren.se kan du köpa ett ex antal olika varianter, beroende på vad som passar just din bil och ditt säkerhetstänk. Så se till att lysa upp bli sedd i vinter – med riktigt bra extraljus!