En attraktiv trafikskola

Hur skapar man en attraktiv trafikskola? Det handlar om många saker, som vilken utrustning skolan har.Whiteboard i undervisningslokal

Vad är det som gör en trafikskola attraktiv? Det handlar naturligtvis framför allt om att ha bra körlärare, med gedigen pedagogisk erfarenhet och kompetens. Bilarna är också viktiga. De flesta skolor har väldigt nya bilar, men det beror framför allt på att fordonen slits mycket när de körs av många förare, som inte är speciellt erfarna. Det innebär stora påfrestningar på bilen, och körskolebilar måste därför bytas ut med jämna mellanrum.

Man får heller inte glömma bort de små sakerna, som whiteboards. Bra whiteboardtavlor hittar man på https://www.witre.se/sv/wsw/whiteboards. Över huvud taget bör man tänka lite när man inreder körskolan som man gör när man inreder andra lokaler för pedagogisk verksamhet.

En körskola i offentlig upphandling

Sedan ska man inte glömma bort priset. En körskola som kan erbjuda en utbildning till ett konkurrenskraftigt pris kommer inte bara att locka fler elever på vanligt sätt. Chansen är även större att vinna upphandlingar, exempelvis när en kommun ska upphandla körkortsutbildningen på en gymnasieskola. Så har skett i Sölvesborg, där en trafikskola i Karlshamn vann upphandlingen av utbildning för 170 gymnasieelever.

Politikerna i gymnasie- och utbildningsnämnden har med förslaget med betalt körkort velat skapa ett mervärde för de som väljer Furulundsskolan framför en annan skola i en annan kommun.

Det är viktigt att inte stirra sig blind på priset. Allra billigast är troligen att ta lektioner från en svart trafikskola, en typ av olaglig verksamhet som blir allt vanligare i Stockholm. Risken med att gå till en sådan körskola är framför allt att man inte lär sig köra ordentligt. I Karlstad och Karlskoga drevs under sex års tid en svart trafikskola. Ägaren till verksamheten åtalades i november 2017 för grovt bokföringsbrott.