Därför ska du välja elbil

Med en elbil som din första bil får du en bil gjord för framtiden. Den är mer miljövänlig och ger mindre negativ effekt på klimatet. Med en egen laddare behöver du inte oroa dig för om du ska kunna ladda bilen.

När du nyss tagit körkort och ska skaffa din första bil kan det vara svårt att veta vad som blir bäst. Har du möjlighet att skaffa en elbil? Mycket talar för att det i så fall är det bästa alternativet.

En bil för framtiden

Marknaden för bilar befinner sig i en förändring, där bensindrivna bilar mer och mer är på väg bort, medan fler skaffar elbil. Med en elbil och laddare från https://www.efuel.se/ kan du få ett smidigt alternativ anpassat för framtiden. Att välja rätt bil bland elbilarna på marknaden kan kanske kännas svårt för dig som ska köpa din första bil, men det går ju alltid att be om råd från andra som har bättre koll.

Elbilar och miljönPower supply for hybrid electric car charging battery on urban europe street with blurred nature background. Eco car concept

Att elbilar är bra för miljön och inte bidrar lika mycket till klimatkrisen som andra sorters bilar har varit en av de faktorer som gjort att fler och fler blivit intresserade av elbilar. Viss kritik har framförts, till exempel för att utsläpp sker under tillverkning av bilarna och att de därför inte är lika bra som de framställs. Det är sant och det finns saker som kan förbättras, men det ändrar inte på det faktum att en bensindriven bil i drift står för stora skadliga utsläpp i jämförelse med elbilar. Anders Nordelöf är forskare på Chalmers. Hans ord sammanfattar det de allra flesta tycker är viktigt med elbilar:

“Elfordon har potential att radikalt sänka koldioxidutsläppen”