Bilar och billån 2018

Vilka är utnämnda till de allra bästa bilarna 2018 egentligen? Och vad för nytt från Volvo spås bli en rejäl storsäljare i Sverige?

Är du likt många andra redo för att köpa en bil? Ta ett billån som du kan använda för köp av både begagnad och ny bil. Det hjälper dig att finansiera köpet oavsett om du köper hos en bilhandlare eller av en privatperson. Men vilka är de intressantaste bilarna 2018 egentligen? Och vad för begagnade bilar säljer allra bäst?

Detta är de bästa bilarna 2018

De som enligt Expressen Allt om bilar är de tio bästa bilarna under året som gått är inga mindre än Volkswagen Touareg med sin bekvämlighet och lyx, Porsche 911 T med sin snabbhet, Ford Focus med sina fantastiska köregenskaper, DS7 Crossback som är Frankrikes populäraste suv

och syster till Peugeot 3008, Mercedes CLS med diamantformad grill och coola frontlyktor, Audi A7 Sportback som är en kaxig lyxbil i sportformat, Jaguar I-Pace som är en vacker elbil, Audi A6 som är en mildhybrid och säker på vägarna, Mercedes A-klass med uppgraderad teknik. Överst på listan hos Expressen är ingen mindre än Volvo V60 som är en av de kommande storsäljarna. Folkkombin har varit en succé i testerna och komforten har verkligen varit prio i konstruktionen. Mer om detta i denna artikel.

Volvos nya budgetbil ­– kan bli en storsäljare av rang

I Svenska Dagbladet menar man att Volvos nya XC40 kanske kan bli den nya folkbilen i Sverige. Den har bara tre cylindrar under huven men har redan hunnit komma högt upp på försäljningslistorna och numer även kommit i en enklare version. Det är lite av en budgetversion för att locka till sig de svenskar som inte har råd med värstingbilarna som på senare år kommit ut från Volvos fabriker. Med manuell växellåda och endast framhjulsdrivning har man lyckats sänka priset en del, även om närmare 300 000 kronor heller inte är särskilt billigt alls.