Återkallar felaktiga bilar

Nu ska Toyota återkalla över en halv miljon bilar på grund av ett tekniskt fel som gör att bilarna kan stanna. Alla ägare som är drabbade kommer att få ett brev hem och att fixa bilen så att den fungerar bra igen ska turligt nog bara ta en halvtimme.

1012857-cars-crush

När man köper en bil kan det ibland vara svårt eller till och med omöjligt att veta om det är något fel på bilen.

”I den här artikeln kan man läsa om hur en man åkte hundra mil för att köpa en miljöbil på en bilfirma, men kom hem med en vanlig bil.” Läs mer.

Toyota återkallar bilar

I fallet som citatet kommer ifrån trodde en man att kan köpt en felfri bil, men den visade sig inte vara som han hade tänkt sig. En liknande händelse har nyss hänt med en av Toyotas bilar. Skillnaden i det här fallet är att det handlar om över en halv miljon köpare som inte vetat att det varit något fel på sina bilar när de köpt dem. Nu går dock Toyota själva ut och återkallar dessa 625 000 bilar och de informerar alla ägare av dessa bilar genom att skicka ett brev till dem, skriver Aftonbladet.

Bilen kan stängas av

Felet på dessa bilar är enligt artikeln tekniskt och gör att bilen oväntat stängs av. För at laga dessa fel ska nu Toyota alltså ta tillbaka bilarna för en omprogrammering av hybridsystemet. Man vill att detta ska ske så fort som möjligt eftersom det finns en risk att bilarna tvärstannar mitt under körning. En ny programmering av bilarna tar turligt nog bara 30 minuter. Men det är oerhört många bilar som är drabbade och inblandade.